Kutatások

A tudomány a Cardio Fortis összetevői mögött

Összegyűjtöttünk néhányat a számos klinikai vizsgálat közül a Cardio Fortis összetevőiről.

 

Tudomány a Fruitflow® mögött

A Fruitflow®-t 1999-ben Asim Duttaroy professzor fedezte fel a Rowett Kutatóintézetben (Rowett Research Institute), és azóta számos klinikai vizsgálat tárgyát képezi - eddig tíz különböző humán kísérlettel támasztották alá a szív- és érrendszeri egészségre gyakorolt előnyeit. Ezek a tanulmányok számos különböző területre összpontosítottak, az akut és krónikus hatásoktól a túlfogyasztás biztonsági következményeiig, a biztonság és hatékonyság minden szempontjának teljes körű figyelembevételéig, és 97%-os hatékonyságot állapítottak meg a vizsgálati személyekben.

Például egy hét órás időtartamú vizsgálatot végeztek 23 kanülált emberi alanyon, hogy meghatározzák a Fruitflow®-t tartalmazó étrend-kiegészítő ital hatékonyságát, valamint a vérlemezke-gátló hatások megjelenését és időtartamát. Az eredmények azt találták, hogy három órával a fogyasztás után a Fruitflow® szignifikánsan gátolta a vérlemezkék kiindulási funkcióját, ami 12 órán át tartott.1

Ezt később kettős vak, placebo-kontrollos keresztezett vizsgálat követte 90 egészséges, normális vérlemezke-funkcióval rendelkező egyénen, hogy megállapítsák a Fruitflow® étrend-kiegészítőként való alkalmasságát. Ismét az ex vivo vérlemezke-aggregáció jelentős csökkenését figyelték meg három órával a bevétel után.2 Rendszeres (napi egyszeri) bevétel esetén a normál vérlemezke-aggregáció fenntartása folyamatos, és a durvább orvosi beavatkozásokkal ellentétben a Fruitflow® hosszú távú bevitele nem okoz káros mellékhatásokat, allergiás reakciókat vagy fokozott vérzési kockázatot.

Bizonyított hatékonyság: a 2017-es O’Kennedy és kollégiái tanulmány egy friss, randomizált, kontrollált vizsgálat, amelyben a Fruitflow®-t és az Aszpirint hasonlították össze. Összesen 47 egészséges személy vett részt egy kettős vak kísérletben, amely a Fruitflow®-ra és az Aszpirinre adott vérlemezke-válaszokat vizsgálta. A 75 mg-os Aszpirinnel végzett akut és hétnapos kezeléseket összehasonlították a kontrollokkal (Fruitflow®-val együtt és anélkül) egy ötórás időtartam alatt. Összehasonlításként mérték a vérlemezke-aggregáció-válasz agonistát, a vérlemezke-tromboxán A2 felszabadulását, a plazma alvadási idejét és az elsődleges hemosztatikus vérrög kialakulásának idejét. Az eredmények rávilágítottak arra, hogy a Fruitflow® fogyasztása után megfigyelt vérlemezke-szuppresszió a napi aszpirinfogyasztást követő elnyomás körülbelül egyharmada, mellékhatások nélkül.3

 

A tudomány a rezveratrol mögött

Egy 2016-os tanulmány során, amelyet az Universidade Estadual de Montes Claros (Unimontes) brazil egyetem és az amerikai Texas Tech Egyetem tudósai vezettek, magas fehérjetartalmú, többszörösen telítetlen zsírokban gazdag étrendet adtak az egereknek, emellett rezveratrol-kiegészítőkkel is ellátták őket. A kutatók megállapították, hogy az egerek átlagos teljes koleszterinszintje és testsúlya csökkent, és nőtt a „jó” HDL-koleszterin szintjük. Úgy tűnik, hogy a rezveratrol befolyásolja a koleszterinszintet azáltal, hogy csökkenti a koleszterin termelését szabályozó enzim hatását.4

Franciaországi székhelyű egyetemek: a Párizsi Descartes Egyetem (Sorbonne Paris Cité, Párizs 75006) és a Pitié-Salpêtrière-Charles Foix Kórház tanulmánya a rezveratrol és a „rossz” LDL-koleszterin oxidációjának kapcsolatára összpontosított. Azt találták, hogy a rezveratrol antioxidánsként csökkentheti a „rossz” LDL -koleszterin oxidációját is, az LDL oxidáció ugyanis hozzájárul a plakkok felhalmozódásához az artériák falában.5, 6

Új betekintés a rezveratrolba, mint ateroprotektív vegyületbe: A Kanadai Öregedési Kutatóközpont (Canadian Research Center on Aging) tanulmányozta a rezveratrol lipid peroxidációt gátló és koleszterin kiáramlás fokozó hatását. Vizsgálták a kapcsolatot a rezveratrol antioxidáns hatása és a koleszterin kiáramlását elősegítő képessége között. A tanulmány szerint a rezveratrol természetes antioxidánsként lép fel, amely fokozza a koleszterin kiáramlását. Ezen tulajdonságok miatt felhasználható a kardiovaszkuláris betegségek (CVD) megelőzésére és kezelésére.7

 

A tudomány a rutin mögött

Robert Flaumenhaft a következő tanulmány szerzője, a Harvardhoz kapcsolódó Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) hemosztázis és trombózis osztályának kutatója és a Harvard Orvostudományi Egyetem orvostudományi docense 2012-ben tanulmányokat készített a rutinról, és trombózisos állatmodelljében kimutatta, hogy az gátolja a vérrögképződés kialakulását. „Ez a megállapítás megmagyarázta, hogy ez a vegyület egyszerre lehet hatékony PDI-gátló és biztonságos étrend -kiegészítő.” – foglalja össze a Flaumenhaft. A csapat tovább folytatta a rutin tesztelését trombózisos egérmodelljében. Mivel tudták, hogy az emberek a rutint tabletták formájában fogják szedni, olyan kísérleteket is végeztek, amelyekben a vegyületet szájon át adták be, és megállapították, hogy sikeresen megőrizte trombózisellenes tulajdonságait, amikor szájon át történő lebontás után metabolizálódott. „A rutin bizonyult a legerősebben antitrombotikus vegyületnek, amelyet valaha is teszteltünk ebben a modellben” - mondja Flaumenhaft. Különös figyelmet érdemel, hogy a rutin gátolja mind a vérlemezkék felhalmozódását, mind a fibrinképződést a trombusképződés során. „A vérrögök mind az artériákban, mind a vénákban előfordulnak” - magyarázza a Flaumenhaft. „Az artériákban a vérrögök vérlemezkében, míg az erekben pedig fibrinben gazdagok. Ez a felfedezés azt sugallja, hogy ez a szer képes mindkét típusú vérrög kezelésére és megelőzésére.”8

Referenciák

  1. O’Kennedy, ‘Effects of antiplatelet components of tomato extract on platelet function in vitro and ex vivo: a time-course cannulation study in healthy humans’, Am J Clin Nutr, vol. 84, 2006, p. 570-579. [PubMed] - „A paradicsomkivonat vérlemezke-gátló összetevőinek hatása a vérlemezkék működésére in vitro és ex vivo: időtartamú kanülvizsgálat egészséges embereken”, Am J Clin Nutr, vol. 84., 2006, p. 570-579.
  2. O’Kennedy, ‘Effects of tomato extract on platelet function: a double-blinded crossover study in healthy humans’, Am J Clin Nutr, vol. 84, 2006, p. 561-569. [PubMed] - A paradicsomkivonat hatása a vérlemezkék működésére: kettős vak keresztezett vizsgálat egészséges embereken”, Am J Clin Nutr, vol. 84., 2006, p. 561-569.
  3. O’Kennedy, ‘A randomised controlled trial comparing a dietary antiplatelet, the water-soluble tomato extra Fruitflow, with 75mg aspirin in healthy subjects’, European Journal of Clinical Nutrition, vol. 71, 2017, p. 723-730. [PubMed] - „Egy randomizált, kontrollált vizsgálat, amely egy étrendi vérlemezke-ellenes anyagot, a Fruitflow vízben oldódó paradicsomkivonatot és 75 mg aszpirint hasonlít össze egészséges alanyokban”, European Journal of Clinical Nutrition, vol. 71., 2017. o. 723-730.
  4. Distinct metabolic effects of resveratrol on lipogenesis markers in mice adipose tissue treated with high-polyunsaturated fat and high-protein diets [PubMed (nih.gov)] - A rezveratrol különálló metabolikus hatásai a lipogenezis markerekre egerek zsírszövetében, amelyeket többszörösen telítetlen zsírokkal és magas fehérjetartalmú étrenddel kezeltek
  5. Resveratrol and Cardiovascular Diseases – [PubMed (nih.gov)] – Rezveratrol és szív- és érrendszeri betegségek
  6. Role of oxidized low density lipoprotein in atherogenesis [PubMed (nih.gov)] - Az oxidált kis sűrűségű lipoproteinek szerepe az atherogenesisben
  7. A new insight to resveratrol as an atheroprotective compound: inhibition of lipid peroxidation and enhancement of cholesterol efflux [PubMed] - Új betekintés a rezveratrolba, mint ateroprotektív vegyületbe: a lipid peroxidáció gátlása és a koleszterin kiáramlásának fokozása
  8. Flavonoid compound can prevent blood clots [harvard.edu] - Egy flavonoid vegyület, amely megakadályozhatja a vérrögképződést

Kézbe venné szívügyeit?

Rendelje meg termékünket ingyenes házhozszállítással