2023. 02. 22.

Miért tesz jót a biciklizés a szívünknek?

A kerékpározás egy hatékony mozgásforma, amely az egész testre jótékony hatással van. Ahogyan erősíti a karokat, lábakat és más izmokat, a kerékpározás erősítheti a szívizomzatot is.

Minél erősebb a szívünk, annál hatékonyabban pumpálja át a vért a testünkön, ami csökkenti a pulzusszámot és csökkenti a magas vérnyomás kockázatát.

Csökkenti a szívünkre nehezedő nyomást, és ezzel együtt csökkenti a szívbetegség kockázatát. A rendszeres kerékpározás segíthet a rossz koleszterinszint csökkentésében, a stressz csökkentésében és az egészséges testsúly megőrzésében, amelyek mindegyike jót tesz a szívnek.

TIPP: A legtöbb ember számára az ingázás mindennapos dolog. Az ingázás edzéssé alakítása az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy biztosítsuk a rendszeres testmozgást.

96f59b99-september_blog_1b.jpg

„Pedál erő”

Mindannyian tudjuk, hogy az elfoglalt hétköznapokba nehéz beilleszteni az edzést, és gyakran, amikor hazaérünk a munkából, ez az utolsó dolog, amit még meg akarunk tenni.

Viszont ha ténylegesen edzünk, hogy hazaérjünk (például kerékpározunk vagy gyalogolunk), akkor már el is végeztük az aznapi edzést.

Ha hétköznaponként mindössze 15-15 percet kerékpározunk a munkába és onnan vissza, akkor az összeadódik az NHS által ajánlott heti 150 perc mérsékelt aktivitássá.1

Sokan úgy találják, hogy a séta, kerékpározás vagy futás a munkába segít felébredni és felkészít egy kellemesebb és produktívabb napra. Arról nem is beszélve, hogy környezeti előnyökkel is jár az autó otthon hagyása.

 

Hogyan kezdjünk hozzá?

Ha a munkahelyünk elég közel van az otthonunkhoz ahhoz, hogy sétálva vagy kerékpározva járjunk, miért ne próbálnánk ki? Érdemes heti 1-2 nappal kezdeni és kitapasztalni, hogy hány aktív nap a legtesthezállóbb.

A kerékpározás megkezdéséhez elegendő egy bicikli, egy sisak és néhány megfelelő ruhanemű.

Ha csak gyalog szeretnénk munkába járni, csupán egy jó cipőre van szükség. Ha túl messze dolgozunk ahhoz, hogy gyalog vagy kerékpárral járjunk a munkahelyünkre, gondoljuk át, hogy az út egy részében megtehetnénk-e ezt.

Például el tudnánk menni kerékpárral vagy gyalog egy vasútállomáshoz vagy buszmegállóhoz valahol az útvonal mentén?

Le tudnánk szállni néhány megállóval korábban, és az út hátralévő részét gyalogosan megtenni az irodáig? Bizonyított egészségügyi előnyökkel jár, ha ilyen tevékenységet építünk be az ingázásba – legyen szó gyaloglásról vagy kerékpározásról. Mi akadályozna meg bennünket, ha ilyen kis változás miatt csökken a szívbetegség kockázata?

Cardio fortis video_2.0-09.jpg

A szíve fontos számunkra: megelőzés természetesen

A Cardio Fortis természetes étrend-kiegészítő az egészséges véráramlásért Fruitflow® kivonattal (vízoldékony paradicsom-kivonat), rutinnal és rezveratrollal segít fenntartani a normális vérlemezke- aggregációt, ami hozzájárul az egészséges véráramláshoz és az erek egészségéhez

A Fruitflow®-t az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) értékelte, és 2009-ben elnyerte az első jóváhagyott 13.5. Cikk (védett) egészségre vonatkozó állítást: „A Fruitflow® segít fenntartani a normál vérlemezke -aggregációt, ami hozzájárul az egészséges véráramláshoz.” 2

A Cardio Fortis tehát 3 természetes összetevőből áll, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges vérkeringéshez és az erek egészségéhez, támogatják az egészséges véráramlást. Olvasson tovább a termékről!

 A Cardio Fortis az egyetlen hazánkban elérhető természetes táplálék-kiegészítő, amely a Fruitflow® alapanyagot tartalmazza. Természetes vérhígító, természetesen fenntartja az egészséges vérkeringést, emellett fenntartja a vér egészséges állapotát és segít a vérrögképződés megelőzésében. Tudjon meg többet a Cardio Fortisról IDE KATTINTVA.

Cardio Fortis_Piktogramok_Magyar.jpg

Kinek ajánlott a Cardio Fortis?

Ha az alábbi kérdések bármelyikére igen a válasza, érdemes vitamin és táplálék-kiegészítő bevitelét a Cardio Fortis-szal bővítenie!

  • 40 év feletti?
  • Szmogos nagyvárosban él?
  • Stresszes életet él?
  • Túl sok ülő munkát végez?
  • Sokat utazik repülővel?
  • Megerőltető sporttevékenységet folytat?
  • A menopauza szakaszába lépett?
  • Túlsúlyos?
  • Magas a koleszterinszintje?
  • Cukorbeteg?
  • Krónikus gyulladással küzd?
  • Magas a vérnyomása?
  • Atherosclerosisban szenved?
  • Atherotrombózisban szenved?

 

Források

  1. Alapelvek és módszerek testmozgáshoz a szervezett fittségének és jólétének növelésére (NHS)
  2. EFSA: Vízben oldódó paradicsomkoncentrátum (WSTC I és II) és vérlemezke-aggregáció (forrás)