A Cardio Fortis 3 természetes összetevő hatékony kombinációja, amelyek mind a vér egészségére összpontosítanak. Tudjon meg többet a Fruitflow® -ról!
A Fruitflow® egy áttörést jelentő trombózisellenes összetevő, amelyet a napsütötte paradicsom magjai körüli zseléből vonnak ki. Ez az első természetes, tudományosan megalapozott megoldás az egészséges véráramlás elősegítéséhez.
A vízben oldódó paradicsomkoncentrátum (water soluble tomato concentrate, WSTC) természetesen előforduló vérrög-ellenes vegyületeket tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy fogyasztás után elnyomják az egészséges emberek vérlemezke-aktivitását. A WSTC fogyasztása csökkenti a vérlemezkék aggregálhatóságát, ezáltal a vért folyékony és alacsony koagulálható állapotban tartja (koaguláció: szilárd vagy félig szilárd állapotba válás). Ez segít fenntartani az egészséges véráramlást megakadályozva a mikroaggregátumok képződését a keringésben, és megakadályozva a vérlemezkéknek az erek falához vagy zsíros plakkokhoz való tapadását. A vérlemezkék működését nem nyomja el teljesen, csupán a megfelelő szintet tartja fenn, hogy a vérlemezkék sérülés, érkárosodás esetén aggregálódhassanak.
A DSM Fruitflow®-ja a világ első természetes, tudományosan alátámasztott megoldása az egészséges véráramláshoz. Az Európai Bizottság a 13.5. Cikk szerinti egészségre vonatkozó állítást az EFSA (European Food Safety Authority, vagyis az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) pozitív véleménye alapján hagyta jóvá.1
A Fruitflow®-t az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) értékelte, és 2009-ben elnyerte az első jóváhagyott 13.5. Cikk (védett) egészségre vonatkozó állítást: „A Fruitflow® segít fenntartani a normál vérlemezke -aggregációt, ami hozzájárul az egészséges véráramláshoz.” 2
A paradicsomkoncentrátumból származó Fruitflow® vízben oldódó, bioaktív anyagok nagy koncentrációjú formája, amely több mint 30 ismert vérrög képződést gátló vegyületet tartalmaz, és alkalmas táplálékkiegészítőkben való használatra.
Számos humán vizsgálat megerősítette, hogy a Fruitflow® biztonságosan csökkenti a vérlemezkék aggregációját:
A szív- és érrendszeri betegségek három fő tényezője tehát a magas koleszterin, a magas vérnyomás és a vérlemezke-aggregáció, ezek okozzák a vérrögöket. A Fruitflow® technológia egy funkcionális élelmiszer-összetevő, amely a vérlemezkék aggregációját kezeli. A vérlemezkék „tüskéssé”, avagy ragadóssá válhatnak, azaz hajlamosabbak az alvadásra különféle tényezők, például stressz, túlsúly, magas koleszterinszint miatt. A „tüskés” vérlemezkék összetapadnak, és idővel vérrögöt képezhetnek. Ez a folyamat visszafordítható azon a ponton, amikor a vérlemezkék „tüskéssé” válnak. A Fruitflow® itt lép fel. A vérrögképződés megtörténte után a folyamat már nem fordítható meg.
A Fruitflow® működésének lényege, hogy a vérlemezkéket „simán” tartja, hogy az erek belsejében való aggregáció ne mehessen végbe, miközben nem zavarja a véralvadási folyamat többi részét, így a véralvadás sérülés után is a szokásos módon megy végbe.
Amellett, hogy elősegíti a jó, vagyis akadálytalan véráramlást, kezdeti tudományos bizonyítékok támasztják alá a Fruitflow® szerepét a szív egészségének szélesebb skáláján. Az Oslói Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy a Fruitflow® pozitív hatással van a vérnyomásra, ami a szív- és érrendszer jó, vagyis helyes működésének másik fontos pillére.