2022. 06. 07.

Cardio Fortis - a keringésért természetesen 1.

A Cardio Fortis 3 természetes összetevő hatékony kombinációja, amelyek mind a vér egészségére összpontosítanak. Tudjon meg többet a Fruitflow® -ról!

A vízben oldódó paradicsom-kivonat: Fruitflow®

A Fruitflow® egy áttörést jelentő trombózisellenes összetevő, amelyet a napsütötte paradicsom magjai körüli zseléből vonnak ki. Ez az első természetes, tudományosan megalapozott megoldás az egészséges véráramlás elősegítéséhez.

A vízben oldódó paradicsomkoncentrátum (water soluble tomato concentrate, WSTC) természetesen előforduló vérrög-ellenes vegyületeket tartalmaz, amelyekről kimutatták, hogy fogyasztás után elnyomják az egészséges emberek vérlemezke-aktivitását. A WSTC fogyasztása csökkenti a vérlemezkék aggregálhatóságát, ezáltal a vért folyékony és alacsony koagulálható állapotban tartja (koaguláció: szilárd vagy félig szilárd állapotba válás). Ez segít fenntartani az egészséges véráramlást megakadályozva a mikroaggregátumok képződését a keringésben, és megakadályozva a vérlemezkéknek az erek falához vagy zsíros plakkokhoz való tapadását. A vérlemezkék működését nem nyomja el teljesen, csupán a megfelelő szintet tartja fenn, hogy a vérlemezkék sérülés, érkárosodás esetén aggregálódhassanak.

A DSM Fruitflow®-ja a világ első természetes, tudományosan alátámasztott megoldása az egészséges véráramláshoz. Az Európai Bizottság a 13.5. Cikk szerinti egészségre vonatkozó állítást az EFSA (European Food Safety Authority, vagyis az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság) pozitív véleménye alapján hagyta jóvá.1

A Fruitflow®-t az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (European Food Safety Authority, EFSA) értékelte, és 2009-ben elnyerte az első jóváhagyott 13.5. Cikk (védett) egészségre vonatkozó állítást: „A Fruitflow® segít fenntartani a normál vérlemezke -aggregációt, ami hozzájárul az egészséges véráramláshoz.” 2

A paradicsomkoncentrátumból származó Fruitflow® vízben oldódó, bioaktív anyagok nagy koncentrációjú formája, amely több mint 30 ismert vérrög képződést gátló vegyületet tartalmaz, és alkalmas táplálékkiegészítőkben való használatra.

Számos humán vizsgálat megerősítette, hogy a Fruitflow® biztonságosan csökkenti a vérlemezkék aggregációját:

  • Nem jelentettek mellékhatásokról
  • Az alanyok 97%-a esetén működik
  • 1,5 órán belül elkezd működni és 12-18 órán át kitart a hatása
  • Rendszeres, napi egyszeri bevétel esetén a hatás folyamatos

A szív- és érrendszeri betegségek három fő tényezője tehát a magas koleszterin, a magas vérnyomás és a vérlemezke-aggregáció, ezek  okozzák a vérrögöket. A Fruitflow® technológia egy funkcionális élelmiszer-összetevő, amely a vérlemezkék aggregációját kezeli. A vérlemezkék „tüskéssé”, avagy ragadóssá válhatnak, azaz hajlamosabbak az alvadásra különféle tényezők, például stressz, túlsúly, magas koleszterinszint miatt. A „tüskés” vérlemezkék összetapadnak, és idővel vérrögöt képezhetnek. Ez a folyamat visszafordítható azon a ponton, amikor a vérlemezkék „tüskéssé” válnak. A Fruitflow® itt lép fel. A vérrögképződés megtörténte után a folyamat már nem fordítható meg.

Cardio Fortis_Trombocita agregáció_Magyar.jpg

A Fruitflow® működésének lényege, hogy a vérlemezkéket „simán” tartja, hogy az erek belsejében való aggregáció ne mehessen végbe, miközben nem zavarja a véralvadási folyamat többi részét, így a véralvadás sérülés után is a szokásos módon megy végbe.

Amellett, hogy elősegíti a jó, vagyis akadálytalan véráramlást, kezdeti tudományos bizonyítékok támasztják alá a Fruitflow® szerepét a szív egészségének szélesebb skáláján. Az Oslói Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy a Fruitflow® pozitív hatással van a vérnyomásra, ami a szív- és érrendszer jó, vagyis helyes működésének másik fontos pillére.

Cardio fortis video_2.0-09.jpg

Fruitflow® a javából

  • természetes vérhígító
  • természetesen fenntartja az egészséges vérkeringést
  • fenntartja a vér egészséges állapotát
  • megelőzi a vérrögképződést

Referenciák

  1. European Food Safety Authority (EFSA), ‘Water-soluble tomato concentrate (WSTC I and II) and platelet aggregation’, The ESFA Journal, vol. 7., issue 5., 2009. [EFSA] - „Vízben oldódó paradicsomkoncentrátum (WSTC I és II) és vérlemezke-aggregáció”, The ESFA Journal, vol. 7., 5. szám, 2009.
  2. World Health Organization, ‘Cardiovascular diseases (CVDs) fact sheet’, Accessed on: 17th October 2017 [WHO] - „Szív- és érrendszeri betegségek (CVD) adatlap”, Hozzáférés: 2017. október 17.