2023. 06. 29.

A hőség megterheli a szívet – előzze meg a bajt!

Szívünk óriási szerepet játszik abban, hogy testünk hűvös maradjon. Ha nem tudjuk megfelelően hűteni a testünk, az növeli a hővel összefüggő betegségek, például a hőkimerültség vagy a hőguta kockázatát.

Bár ezek az egészségügyi problémák bárkivel megeshetnek, a szív – és érrendszeri betegségben szenvedők sokkal nagyobb kockázatnak vannak kitéve. Amikor a hőmérséklet emelkedik, a szívünknek keményebben kell dolgoznia. Ha a szívünk nem működik megfelelően, az megterheli a szív- és érrendszerünket, és megnehezíti a test hűvösen tartását. Jöjjenek a válaszok azokra a gyakori kérdésekre, amelyek a szív és a szervezet hőtűrő képessége közötti kapcsolatra vonatkoznak, valamint arra, hogy mit tegyünk, ha hőkimerültség vagy hőguta jeleit észleljük magunkon vagy másokon!

4NHM9LQ_image_crop_73458.jpeg

Miért nehezebb lehűlnünk, ha beteg a szívünk?

Ha meleg van, szívünknek percenként 2-4-szer annyi vért kell keringetnie, mint egy hűvös napon.

A beszűkült artériák korlátozhatják a bőrbe jutó véráramlást, és az is előfordulhat, hogy a sérült szív nem pumpál elegendő vért ahhoz, hogy hatékonyan átadja a hőt a testből.

 

Befolyásolhatják-e a szívgyógyszerek a szervezet hőre adott reakcióját?

Az olyan gyógyszerek, mint a béta-blokkolók, az ACE-receptor-gátlók, a kalciumcsatorna-blokkolók és a vízhajtók, érzékenyebbé tehetik szervezetünket a hőre.

Egyesek csökkentik a hidratáltság szintjét vagy lassítják a pulzusszámot, ami csökkenti a szív vérkeringésének sebességét. Ha Ön ezeket a gyógyszereket szedi, szívbeteg, túlsúlyos vagy 50 év feletti, előfordulhat, hogy különleges óvintézkedéseket kell tennie, ha a hőmérséklet emelkedik.

Hot-weather-1920x960.jpg

Mit tehetünk egészségünk biztonságáért?

Ismerjük meg ezeket a tüneteket!

A hőkimerültség jelei közé tartozik a fejfájás, szédülés, gyengeség, hányinger és a hűvös, nyirkos bőr. Hűvös helyre kell húzódni vagy vizes törülközőbe csavarni a testünket. Ha a tünetek egy órán belül nem javulnak, mindenképp orvoshoz kell fordulnunk!

A hőguta súlyosabb. A tünetek közé tartozik a gyors, erős pulzus, a testhőmérséklet 39,5 celsius körüli vagy feletti volta és a kivörösödött, forró, száraz bőr. "Ez valójában egy egészségügyi vészhelyzet," - mondja Dr. Bond – „az embereknek ilyenkor hívniuk kell a mentőket.”

 

A szívünk okozza, ha szédülünk a nagy melegben?

A szívnek növelnie kell a bőrünknbe áramló vér mennyiségét, amikor meleg van, hogy testünk hűvösebb legyen, és ez csökkentheti az agy vérellátását.

Amikor izzadunk, a víz mellett nátriumot és káliumot is veszítünk. Ez a kombináció gyorsan csökkentheti a vérnyomást, ami szédülést okozhat. Ha valaki szédül vagy elájul, pihenjen hűvös helyen felemelt lábbal és igyon alkohol- és koffeinmentes italokat, például vizet vagy gyümölcslevet!

Cardio fortis video_2.0-09.jpg

Erősítsük szív-és érrendszerünk természetes étrend-kiegészítőkkel!

A Cardio Fortis egy természetes étrend-kiegészítő az egészséges véráramlásért Fruitflow® kivonattal, rutinnal és rezveratrollal. A Fruitflow® kivonat vízben oldódó paradicsom-koncentrátum, amely segít fenntartani a normális vérlemezke-aggregációt, ami hozzájárul az egészséges véráramláshoz. A vörös szőlőből nyert rezveratrol és a hajdinában és számos növényben megtalálható rutin szintén a szív- és érrendszer támogatója. Olvasson többet: www.cardiofortis.eu